Wijkpreventie

Aanwezig zijn op straat is al voldoende.

Wijkpreventie met Brabant Veilig

Je kunt je met medebewoners organiseren en bijdragen aan de leefbaarheid en veiligheid in de wijk. Doe dit samen met de gemeente, de politie en Brabant Veilig als gecertificeerde organisatie. Onze wijkpreventie-experts zijn thuis in het opzetten van teams en de organisatie daarvan.

Wie kunnen er deelnemen aan het wijkpreventieteam?

Je hoeft geen examen te doen voor een wijkpreventieteam, het is laagdrempelig. Geef je op en draag je steentje bij. Hoe veiliger je wijk, hoe veiliger jouw huis.

Wijkschouw, een veilige wandeling

wijkpreventie

De wijkschouw is feitelijk een wandeling door de wijk met bewoners, de gemeente, politie en de PKVW Brabant Veilig-experts. Aandachtspunten zijn toegankelijkheid, zichtbaarheid en inbraakwerendheid van de woningen. Je kunt vragen stellen, opmerkingen maken en die informatie is weer voeding voor de wijkcontactavond binnen twee weken na de schouw. Daar tonen we ook foto’s van woningen bekeken door de ogen van een inbreker. Zo worden jij en je medebewoners bewuster van het begrip veiligheid. Kennis is hier een krachtig afweermiddel.

BuurtWhatsApp, extra ogen en oren

BuurtWhatsApp als onderdeel van Buurtpreventie

Via een WhatsAppgroep kun je medebewoners attenderen op verdachte situaties. En het speelt een belangrijke rol in buurt- en wijkpreventie. Je geeft de politie en andere handhavers eigenlijk extra ogen en oren. Bovendien kun je zo met veel mensen een veel groter gebied monitoren.

bv-buurtwhatsapp

Leegstand, aantrekkelijk voor de verkeerde mensen

Een leegstaand pand is aantrekkelijk voor krakers of criminele, bijvoorbeeld drugsgerelateerde activiteiten. Dat levert directe schade, maar ook gevolgschade als juridische kosten en imagoschade.

Om onrechtmatig gebruik te voorkomen, controleert Brabant Veilig per pand en per dag. Bij onregelmatigheden nemen we direct contact op met de opdrachtgever. Samen met de politie kunnen we dan kiezen voor uit-huiszetting. Zo voorkom je de gevolgschade. Deze werkwijze is uitermate geschikt voor panden die op de nominatie staan verkocht te worden.

leegstand-beheer-brabant-veilig2

Nieuwsberichten Wijkpreventie, Leegstandbeheer

Artikel Middenstandsbelangen Wijkschouw in Geldrop

Brabant Veilig in Middenstandsbelangen: 'Wijkschouw in Geldrop' Nu te lezen in Middenstandsbelangen: ‘Wijkschouw Brabant Veilig in Geldrop”. Afgelopen week was er in Geldrop een bijzonder verschijnsel waarneembaar: de wijkschouw. Een groep geïnteresseerde wijkbewoners, twee waakzame wijkagenten en Michiel Schumm van Brabant Veilig. Lichtbundels van zaklampen, licht geroezemoes als tijdens een spannend schoolreisje en het heldere…

Wat is buurtpreventie?

Wat is buurtpreventie en wat doen zij eigenlijk? Buurtpreventie, wat houdt dit eigenlijk in? Wat doet een buurtpreventieteams? Mag ik zelf een preventieteam opzetten en hoe doe ik dat voor mijn eigen woonwijk? In veel dorpen en wijken zijn buurtpreventieteams actief. Deze buurtpreventieteams zetten zich in voor een veilige en leefbare wijk middels whatsappgroepen. Gemeenten…