Hoe veilig is uw huis? Doe de gratis Woonveilig Scan!
Elke woning heeft zijn zwakke plekken en inbrekers hebben daar een oog voor. Wilt u een inbraak voorkomen en uw huis veilig maken? Start dan met de gratis Woonveilig Scan van Brabant Veilig!

De voordelen

  • Direct inzicht in de verbeterpunten van uw woning
  • Officieel rapport van een gecertificeerd adviseur
  • Een concreet advies over de aanpak van de verbeterpunten
  • Snel een veiliger huis
  • Ondersteuning door een professional in de buurt

Wat houdt de scan in?

De Woonveilig scan is een gratis en vrijblijvend rapport waarbij alle gevelelementen (ramen/deuren) en ruimtes worden beoordeeld op inbraakveiligheid. In een rapport wordt de beoordeling per ruimte beschreven en voorzien van een motivatie (risico-beschrijving) en een concrete omschrijving van de verbeterpunten.

Sleutel bij maken PKVW keurmerk

Wie voert de gratis woonveilig scan uit?

De Woonveilig Scan wordt uitgevoerd door een PKVW-gecertificeerd preventieadviseur van Brabant Veilig. PKVW staat voor Politie Keurmerk Veilig Wonen. Dit keurmerk wordt officieel uitgegeven door het landelijke Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV). De adviseurs van Brabant Veilig zijn door het CCV geautoriseerd om Politie Keurmerk Veilig Wonen advies uit te mogen brengen aan de hand van een jaarlijkse opleiding en bewijs van betrouwbaarheid.

Waarom is de woonveilig scan gratis?

Brabant Veilig werkt nauw samen met politie en overheid en gunt iedereen een veilig woonhuis. De scan is gratis, omdat bewoners zich niet verplicht moeten voelen iets bij Brabant Veilig af te nemen. Brabant Veilig disconteert geen bedragen bij een opdracht. Gratis is dus ook echt gratis.

Wat is de volgende stap na de scan?

De gratis Woonveilig Scan levert een rapport op met daarin aanbevelingen om uw woning veiliger te maken. U bepaalt zelf de vervolgstappen:

  1. U voert alleen de verbeteringen door die het grootste risico vormen.
  2. U voert de verbeteringen door op basis van de minimale richtlijnen van Brabant Veilig. Hierna ontvangt u een officieel certificaat en een gratis her-inspectie na 5 jaar. Tevens ontvangt u preventieborden en stickers die u zichtbaar aan de buitenzijde van uw woning kunt tonen.
  3. U voert alle verbeteringen door conform het Politie Keurmerk Veilig Wonen. Zo bent u optimaal beveiligd tegen inbraken. Bovendien krijgt u hierdoor gemiddeld 10% korting op de inboedelverzekering bij uw verzekeraar. Ook ontvangt u een officieel certificaat en een gratis her-inspectie na 5 jaar. Tevens ontvangt u preventieborden en stickers die u zichtbaar aan de buitenzijde van uw woning kunt tonen.

Vraag nu de Gratis Woonveilig Scan aan

    Ik geef toestemming mijn gegevens te verwerken zoals omschreven in de privacyverklaring.