Het CCV wintercampagne: op vakantie? Licht uw buren in gaat de strijd aan met inbrekers! Omdat de vakantiemaanden populair zijn bij inbrekers is de PKVW-inbraakpreventiecampagne ‘Maak het inbrekers niet te makkelijk’ ontwikkeld. Het in samenwerking met de politie en het ministerie van J&V gestarte initiatief richt zich op bewoners die hun woning voor inbrekers soms wel erg uitnodigend achterlaten. Download de burenkaart!
Wees alert, vooral tijdens de kerstvakantie en een dagje weg!
In de winter slaan inbrekers graag hun slag (alsmede in de zomervakantie) omdat bewoners vaak lange tijd van huis zijn of tijdens een dagje weg hun woning niet voldoende afsluiten. De wintercampagne laat zien wat u tijdens de vakantie zelf kunt doen om woninginbraak te voorkomen.
Als bewoner kun u namelijk zelf heel veel doen om een woninginbraak te voorkomen. Let daarom in de winter extra goed op, want uit cijfers van de risicomonitor woninginbraken van het Verbond van Verzekeraars blijkt dat inbrekers in de winterperiode actiever zijn dan in andere maanden. Neem deze preventietips daarom goed door.
CCV Wintercampagne: Op vakantie? Licht uw buren in!
Om de Nederlandse bevolking attent te maken op deze verhoogde risico’s is de overheid samen met haar beveiligingspartners een offensief gestart. Het CCV (Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid), Politiekeurmerk, gemeentes, politie korpsen en officiële preventie partners zoals Brabant Veilig hebben de handen ineen geslagen en hebben een landelijk Zomercampagne gestart om burgers / woningeigenaren te attenderen op de gevaren en het extra beveiligen van hun woning.
Download de burenkaart!
Tips voor meer veiligheid
Om de kans op een inbraak aanzienlijk te beperken kunt u tal van maatregelen nemen. Hieronder vindt u enkele tips voor als u op vakantie gaat
- Zorg dat de post weggehaald wordt
- Vraag of de buren hun auto op jouw oprit zetten
- Vraag of uw buren de gordijnen af en toe open en dicht doen
- Hang geen adreslabel aan uw koffer
Doe dit altijd
- Sluit altijd alle ramen en deuren. Draai de deuren op slot, ook al gaat u maar even weg
- Gebruik buitenverlichting. Zet deze bijvoorbeeld op een schemerschakelaar of bewegingssensor
- Plaats waardevolle spullen uit het zicht
- Leg sleutels uit het zicht en laat ze niet aan de binnenkant in het slot zitten
- Verstop uw sleutels niet buiten: onder de mat of in de bloempot is geen geheime plek
- Hang geen adreslabel aan uw sleutelbos
- Zorg dat jouw deuren en ramen niet verborgen zijn achter hoge schuttingen, bomen of struiken. Dit maakt sociale controle niet mogelijk
- Markeer of graveer je eigendommen en registreer ze. Lees meer over heling
- Plak nooit een briefje op de deur met ‘ben even weg’
- Maak afspraken met uw buren om op elkaars huis te letten bij afwezigheid
- Start een Buurt preventie groep in de buurt
- Organiseer een preventie bijeenkomst in de wijk, georganiseerd door Brabant Veilig
- Ben alert en bel in geval van een verdachte situatie direct 112.
- Zorg preventief voor goed hang- en sluitwerk.
- Kies bij extra maatregelen voor een erkend beveiligingsbedrijf met het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW). Brabant Veilig is hiervoor uw erkende partner in de regio.
- Doe de Politiekeurmerk Veilig Wonen Scan van Brabant Veilig, een gratis en vrijblijvende analyse volgens de officiële PKVW-normering.
Wilt u hulp bij meer veiligheid in uw huis, straat of wijk? Brabant Veilig is een officiële en erkende partner van de overheid. We hebben ruime ervaring bij de beveiliging van bedrijven, woningen en wijken. Wilt u meer informatie of advies op maat? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.