Uitzetting krakers, binnen 24-uur

Binnen Eindhoven is er een krakersgemeenschap zeer actief. Deze groep krakers eigent een woning of bedrijfspand toe, zonder dat zij daar recht op hebben. Brabant Veilig rijdt tijdens de controlerondes langs de objecten, panden en woningen die zij beveiligen. Ook  controleren zij elke woning aan de binnenzijde. Dit kan op verzoek meerdere malen per dag worden gedaan. Dag en nacht, om de nachtelijke inbraken te voorkomen.

Bekijk hier de video: uitzetting kraker

Wij nemen u in deze korte video graag mee op pad. Onroerend goed-eigenaren hebben steeds minder grip meer op hun eigen panden. Daarnaast zijn de risico’s voor de samenleving niet te onderschatten zoals: brandgevaar, drugsgebruik, stagnatie van (ver) bouwplannen of verkoop/verhuur en ondermijning van het wettelijk gezag.

De werkwijze bij uitzetting krakers

Door een nultolerantiebeleid te voeren, blijft de situatie beheersbaar en onder controle. Door dagelijkse controle kunnen we adequaat reageren en krakers direct uit het pand verwijderen. De 24-uurscontrole en direct uithuiszetting slaat aan omdat hier enerzijds een preventieve werking vanuit gaat (panden worden voorzien van preventie stickers en schildjes) en anderzijds vermijdt je de risico’s van gevolgschade.

Welke risico’s voorkomt u uitzetting krakers

Krakers zijn vaak goed op de hoogte wat hun rechten zijn. Wanneer u als ontroerend goed eigenaar niet correct en adequaat handelt, loopt men achter de feiten aan met alle gevolgen van dien.

Hoe voorkom je dat krakers uw panden betrekken?

Zorg ervoor dat de beveiligingsadviseurs van Brabant Veilig tijdig geïnformeerd worden wanneer het duidelijk wordt dat een pand niet direct overgaat naar een nieuwe bewoners / gebruikers. Hierdoor zijn we als Brabant Veilig in staat de 24-uurscontrole op te zetten, in te plannen en direct uit te voeren om de gevolgen van een mogelijke pandbetreding door krakers te minimaliseren cq voorkomen.

Advies van Brabant Veilig

Heeft u een vraag of opmerking, bel dan gerust naar 040-780 0420 en vraag ons om advies. Wij denken graag met u mee over wat de mogelijkheden zijn om uw eigendom op de juiste manier te beschermen.

Meer weten over leegstand beheer ter voorkoming van krakers?

Heeft u leegstaande objecten waarbij er de kans op kraken aanwezig is? Of bent u nieuwsgierig naar de ervaringen ter voorkoming van krakers van onze opdrachtgevers? We brengen u dan graag in contact. Bel naar 040-780 0240 voor meer informatie en referenties. Of vul ons contactformulier in en wij bellen u zo snel mogelijk terug.

About the author
Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Verwijder formulierToevoegen